Mayan Cocina Nikkei
To πάντρεμα της Ιαπωνικής με Περουβιανής και λατινοαμερικάνικης κουζίνας, δημιούργησε μια πληθώρα από λιτές και εκρηκτικές γεύσεις. Η minimal αισθητική της Ιαπωνικής κουλτούρας εναρμονίστηκε πλήρως με τα πιο ethnic στοιχεία της Λατινικής Αμερικής. Το όνομα αυτής της κουζίνας Nikkei και ο chef Σταμάτης Τσίλιας είναι ο οικοδεσπότης της. Το γραφείο μας έπρεπε να σχεδιάσει μέσα από μια οικονομική πρόταση, το νέο “σπίτι” για τον chef μας, έτσι ώστε να ξεναγεί σε έναν δικό του χώρο το κοινό σε ένα διαφορετικό ταξίδι γεύσεων και αισθήσεων.
Φυσικά υλικά, γήινα χρώματα, ξύλινα δοκάρια και ethnic πίνακες συνθέτουν το ΜΑΥΑΝ. Ο χώρος μικρός αλλά φιλόξενος και άμεσος στο κοινό για την παρουσίαση των προϊόντων και την επαφή με τον chef. Ο διαχωρισμός του, έχει γίνει σε τρεις διαφορετικούς τομείς. Ο ένας είναι η κεντρική σάλα η οποία φιλοξενεί το καθιστικό και το μπαρ, ο δεύτερος είναι η open κουζίνα και ο τρίτος ο εξωτερικός χώρος στον οποίο και βρίσκεται ο δεύτερος τομέας καθιστικού. Η οροφή αποτελείται από κρεμαστές χονδρές ρίζες δημιουργώντας ένα θεατρικό σκηνικό και παντρεύοντας το design με τη φιλοσοφία του chef ο οποίος και χρησιμοποιεί διαφορετικές ρίζες στο μενού.
Το ΜΑΥΑΝ ήρθε για να παρουσιάσει κάτι φρέσκο και οικείο.
DESIGN: @bafis_design CHEF: @stamatis_tsilias GRAPHICS: @dimitris_zisis